aanbevelingen

Celine

“Een rechterhand, een rots in de branding, een stabiel toevluchtsoord, een plek, een verbinding waar ik steeds naar uit kon reiken en bij kon rusten. Uitrusten. Opladen. Zijn. De blik in je ogen, de geruststelling, de veiligheid die jij mij bracht, in je stem, je houding, je visie, je ogen, je ideeën en uiteraard je humor, hebben er grotendeels toe geleid dat ik me zo heb durven openen en uiteindelijk durfde door te breken. Wat een ontzettend bijzondere, intense en nog voelbare ervaring. Voorbij dat point of no return te komen waarin niks anders overblijft dan een hele grote, in mijn geval luide en wat grommende, JA voor dit leven. Te bemerken hoe beide JA’s samensmelten, hoe ook Rohan kiest voor dit leven. En daar is dan zijn hoofdje, in vuur en vlam. Begeleid door jouw energie, uitgenodigd door jouw handen. Wat een opluchting, wat een rust opnieuw in jouw houding te bemerken. Dit wat hier gebeurt is normaal, maar tegelijkertijd het grootste wonder van het leven zelf.
Hoe helend, heel en daarmee heilig is deze ervaring voor ons geweest. Hoe jij handelt in authenticiteit, de pionier en tegelijkertijd ook zo ontzettend samen en in verbinding weet te geraken en te blijven. Bedankt voor jouw geloof in mij.” (2020, zoon Rohan)

Anne

“Michelle is zo’n bijzondere vroedvrouw omdat ze je niet alleen fysiek, maar ook emotioneel begeleidt in de transitie naar het ouderschap. Zij geeft je de ruimte voor jouw eigen keuzes en gelooft in de kracht van een natuurlijke geboorte. Als het nodig is, helpt zij je ook fantastisch in het ziekenhuis. Bij de geboorte van onze dochter heb ik dankzij Michelle – ook na verwijzing naar het ziekenhuis – toch de natuurlijke bevalling kunnen hebben die ik voor ogen had. Want Michelle kwam natuurlijk gewoon mee. Met Michelle weet je zeker dat je jouw geboorte zoveel mogelijk op jouw eigen manier kunt doormaken, ook als dingen anders lopen dan verwacht. Bij de miskraam die we daarna hebben doorgemaakt heeft Michelle ons opnieuw warm en persoonlijk begeleid, toen we ook daarvoor onverwacht naar het ziekenhuis moesten kwam zij opnieuw mee. Ik kan Michelle van harte aanbevelen als vroedvrouw!” (2017 dochter Mille, 2019* en 2020 zoon Lasse)

Saskia

“Michelle is de beste vroedvrouw die je je kunt wensen. Ze heeft mijn ziekenhuisbevalling begeleid. Ze kon me zowel vooraf als tijdens de bevalling heel goed ondersteunen bij het maken van mijn eigen keuzes. Ze is zeer ervaren en de rust zelve. En is eerlijk over de voors en tegens van bepaalde keuzes en geeft vervolgens veel ruimte voor jouw eigen keuze.
Ik stond open voor tips tijdens de bevalling en die van haar hebben me fantastisch geholpen en misschien wel het verschil gemaakt waardoor een spoedkeizersnee kon worden vermeden. Ik heb mijn bevalling als prachtig ervaren mede door haar.” (2019 dochter Isa)

Baukje

“Ik kijk heel positief terug op de begeleiding van Michelle tijdens mijn zwangerschap en bevalling. Wat mij enorm geruststelde was Michelle’s oprechte vertrouwen in het vrouwenlichaam. Ik had echt het gevoel dat ik werkelijk op mijn eigen manier in mijn eigen tijd en proces mocht bevallen. Michelle heeft ontzettend veel kennis van alle medische procedures en kan je daardoor helpen echt een goede afweging te maken voor wat jij wel en niet wilt tijdens je bevalling. Dat gaf mij enorm veel rust. Ook haar eerlijkheid, rauwheid en echtheid maakten het super fijn. Tijdens de bevalling zei ik zoiets als: ‘oh, ik kan het nu helemaal niet meer beheerst en rustig doen’. Toen zei ze: ‘nou dan doe je dat toch niet’. Dat was zo bevrijdend!” (2018, dochter Famke)

Monique

“Oh wat was ik blij met je, Michelle! Mijn dochter is al bijna drie en ik denk nog heel vaak terug aan hoe liefdevol, empathisch en vol vertrouwen je aanwezig was en mij alle ruimte gaf om op mijn eigen manier te baren. Een ervaring die een heel krachtige uitwerking heeft gehad op mijn vertrouwen in mezelf, mijn lichaam en mijn intuïtie. Dit werkt door in mijn moederschap en ook in de rest van mijn leven.” Lees hier het hele verhaal van de bevalling van Monique. (2017, dochter Lou)

Karin (kraamverzorgende)

“Ik heb deze week met jou kennisgemaakt en meteen in twee gezinnen. Wat een prachtige praktijk hebben je. Fijn om te zien hoe betrokken je bent en hoe de mens en het gezin centraal staan en begeleid worden. Ik hoop je nog veel vaker te ontmoeten.”

Sarah

“Mijn bevalling ging zo snel, dat onze dochter er al was voor dat jij vlak daarna binnen kwam. Maar door je begeleiding in de zwangerschap had ik alle vertrouwen in mijzelf en mijn eigen kracht en ik ben geen moment bang geweest. Ik voelde me gedragen door je vleugels.” (2016 dochter Tirza en 2019 zoon Jonah)

Ieteke

“lieve wijze Michelle! Dank voor alles! En vooral dat je het mogelijk hebt gemaakt dat wij voor de tweede keer een hele fijne bevalling hebben gehad met jou. Twee om trots op te zijn. En dankzij jou vol vertrouwen en met aandacht.” (2015 zoon Reda en 2017 zoon Bonne)

Aziema

“Je was er voor me toen ik me (eigenlijk al heel lang) verloren en onbegrepen voelde bij mijn reguliere verloskundigenpraktijk en mij opving met waardevolle steun en inzichten, gedeeld met ervaring en passie voor je vak, zoals een échte vroedvrouw betaamt. Je herinnerde me aan mijn rechten tijdens de bevalling waardoor er een nieuwe wereld voor mij openging. De tijd die je voor me nam en de zorgzame aandacht tijdens de rustige en prettige controles waarin je vol geduld alles uitlegde en ik telkens opmerkte hoe bijzonder ik het allemaal vond en jij dan reageerde met een trieste glimlach: ‘Dit zou normaal moeten zijn’. Ik, die het toen allemaal al dacht te weten, leerde de kracht van het omarmen van het nieuwe en het loslaten van het oude. En waar andere verloskundigen wél aanwezig zijn geweest bij mijn vorige bevallingen, schitterde jij juist door je afwezigheid en heb je een wereld van verschil betekend voor mij in mijn weg. Je bood mij die ruimte met warmte, respect en wijsheid. Wij zijn spirituele wezens en staan met elkaar in verbinding op een manier die wij niet altijd zelf begrijpen. Wel weet ik dit: De uiting van vrouwelijke kracht, wijsheid en vermogen weet werkelijk iedere afstand te overbruggen. En deze bijzonder opgedane inzicht draag ik dan ook dankbaar mee in mijn eigen leven en werk. Dankjewel voor het kruisen van mijn pad, lieve Michelle.♥ ” Lees hier het geboorteverhaal van Aziema. (2014 dochter Shafia)

Esther

“Tijdens mijn zwangerschap heb ik enorm veel gehad aan de begeleiding van Michelle. Zij nam tijdens consults echt de tijd voor mij en ons. Niet alleen voor het fysieke/medische verhaal maar ook voor de veranderingen die er voor mij en mijn partner aan zaten te komen. De zorgen die ik daar soms bij had en de vragen daarover. In deze tijd van haast en onpersoonlijkheid is het een verademing om door zo’n fijne vrouw als Michelle begeleid te worden met zoveel zorg en aandacht en met het gevoel dat alles er mag zijn.” (2014 dochter Charlie)

Marie-Andrée (Cranio-sacraal therapeut)

Michelle is a very dedicated midwife and in such a way that if I still had to have my baby’s I would like her to be my midwife! I have clients who are her clients. I know Michelle through different canals. As a person she comes across as sincere, attentive, focussed, humorous and no nonsense… Always willing to help the pregnant woman to find the best support in childbirth the way the woman is most happy with. 

Kristen

Michelle was our midwife in Amsterdam. Being from outside of the country, Michelle helped us understand our options about giving birth in the Netherlands and we are so happy we got to experience this with her. She was optimistic and very caregiving, and has so much knowledge and passion regarding her work. I could just hug her. Thank you, Michelle (2012, daughter Isabelle)

Wil je je waardering over mijn zorg ook laten weten aan anderen die mij nog niet kennen?

Klik dan op de button hieronder van Zorgkaart Nederland

Waardeer mij

Copyright 2020 Vroedvrouw Oosterwold | Michelle ten Berge